Laddar

Smugglade narkotika i lönnfack

Foto: Roland Magnusson, Mostphotos / Pixabay

Mannen upptäcktes i tullen. Nu har han dömts för brottet.

delningar

Under måndagen föll domen i Malmö tingsrätt mot en man i 30-årsåldern för grov narkotikasmuggling.

Den var den 7 mars i år som mannen upptäcktes av tullpersonal i ett försök att föra in cirka 14 000 ml vätska innehållande amfetamin.

Bilen togs åt sidan i gränskontrollen på Öresundsbron där narkotikahund upptäckte något konstigt vid bagageluckan. Det visade sig att fordonet hade byggts om kring reservhjulsbaljan där man skapat ett lönnutrymme. Utöver PET-flaskor innehållande narkotikan hittades även fyra flaskor koncentrerad svavelsyra.

Tingsrätten har funnit att mannen medvetet smugglat in narkotikan i landet, men att han bara varit kurir. På grund av sorten och mängden narkotika, som enligt laboratorierapport beräknas till cirka 10 kilo amfetaminsulfat, bedöms brottet som grovt.

Mannen dömdes till fem och ett halvt års fängelse för grov narkotikasmuggling. Tingsrätten har även funnit att mannen ska utvisas från riket i tio år på grund av brottets natur.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Roliga onlinespel du måste testa!

Nätet kryllar av spel, det finns en hel hop med dem på den här sajten. När du får ett infall och vill testa något nytt kan du bli sittandes i flera timmar, bläddrandes genom tusentals spel med bara en skärmbild som ledtråd till vilket typ av spel du får.