Smugglade in knark i Malmö via lönnfack i bil – var värt 3,1 miljoner

Nu har mannen dömts vid Malmö tingsrätt för att ha smugglat in 31 kilo amfetamin och 17 kilo kokain. Det blir straffet:

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

En man född 1965, hemmahörande i ett sydeuropeiskt land, har dömts vid Malmö tingsrätt för synnerligen grov narkotikasmuggling.

Det var den 17 mars 2018 som en Renault Vel Satis anlände från Danmark via Öresundsbron till Lernacken i Malmö. Bilen kördes av den nu dömde mannen, och han hade två passagerare med sig - en man och en kvinna. En tullinspektör stoppade bilen och tog in den för kontroll.

Vid kontrollen påträffades ett lönnutrymme i bilens reservhjulsbalja där narkotika om drygt 31 kilo amfetamin och drygt 1,7 kilo kokain fanns. Partiets värde på grossistnivå beräknas till cirka 3,1 miljoner kronor. Lönnutrymmet kunde öppnas och stängas från förarplatsen genom en eftermonterad styrmekanism.

Foto: Från förundersökningsprotokoll/Tullverket

De tre personerna som färdades i bilen greps och frihetsberövades. Den 21 december 2018 väcktes åtal mot de två passagerarna i bilen, för synnerligen grov narkotikasmuggling. Åklagaren menade att passagerarna hade smugglat narkotikan tillsammans och i samförstånd med föraren av bilen. I en dom den 4 januari 2019 frikände dock tingsrätten båda passagerarna, och nu döms alltså föraren av bilen ensam för brottet.

Mannen har hävdat att han inte var medveten om att han transporterade narkotikan. Tingsrätten anser däremot att det är ställt utom rimligt tvivel att han har gjort sig skyldig till vad som lagts honom till last.

Mannen döms till sju års fängelse och utvisas sedan.

Foto: Från förundersökningsprotokoll/Tullverket

Foto: Från förundersökningsprotokoll/Tullverket

Foto: Från förundersökningsprotokoll/Tullverket

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar