Laddar

Skrällen: Så olika röstade distrikten i Malmö

För några av partierna var det stor skillnad i hur många röster de procentuellt fick i de olika distrikten i Malmö, och andra partier gjorde nästan snarlika val distrikten emellan. 24Malmö.se har statistiken.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det är stora procentskillnader i hur många röster några av partierna har fått i de olika distrikten i Malmö.

Den största skillnaden gällde riksdagsvalet, där 24,2 procent av de boende i Malmö Västra röstade på Socialdemokraterna, till skillnad mot i Malmö Östra, där 34,3 procent la sina röster på Socialdemokraterna. Det innebär alltså en procentskillnad på hela 10,1 procent. Detsamma gällde för samma parti i landstingsvalet. Där var det en 10,3 procent fler som röstade på Socialdemokraterna i Malmö Östra (36,3%) än i det västra distriktet (26%). I kommunvalet skiljer det 9,9 procent i rösterna på Socialdemokraterna mellan distrikten, där 26,1 procent har röstat på S i Malmö Västra och 36 procent i Malmö Östra.

I landstingsvalet var det många fler från Malmö Västra, totalt 23,2 procent, som valde att gå och rösta på Moderaterna, än i Malmö Östra, där 17,4 procent valde att göra det. Rösterna är snarlika i kommunvalet, där 23,7 procent av Malmö Västraborna röstade på Moderaterna och 17,6 procent av Malmö Östraborna gjorde det.

Det parti som ligger jämnast procentuellt sett mellan de olika distrikten i de olika valen är Sverigedemokraterna.

Här är Valmyndighetens statistik:

Relaterade artiklar