Skottlossning vid akuten – misstänkt koppling till skjuten 16-åring

Foton: Evica / Larm-Soderhamn

16-åringen uppges inte vilja samarbeta med polisen.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var på söndagen vid klockan 20.10 som polisen fick in flera samtal om att det hördes höga smällar från Lundavägen, i närheten av Värnhemstorget. Polis kallades till platsen och på en pizzeria anträffades en skottskadad tonåring. Killen fördes med ambulans till sjukhus.

Killen var på pizzerian som kund när han plötsligt sköts med flera skott från en skytt som stod på gatan utanför. Ett flertal andra personer, gäster och personal, var på plats på pizzerian vid tillfället för skjutningen. Ingen utöver killen ska ha skadats fysiskt.

På måndagen larmades polisen med anledning av en skottlossning på sjukhusområdet där 16-åringen vårdas.

Sydsvenskan skriver att polisen misstänker att skottlossningen på sjukhusområdet är kopplad till dådet på pizzerian där 16-åringen blev skjuten.

– Det är klart att vi utreder den kopplingen. Det har förekommit uppgifter om att personer kopplade till samma nätverk som den skjutne ska ha befunnit sig på platsen. Men det är fortfarande väldigt osäkert och inte klarlagt vem som skjutit och i vilket syfte, säger Andy Roberts, chef för lokalpolisområde Norr till Sydsvenskan.

16-åringen uppges inte vilja samarbeta med polisen och han ska tidigare varit föremål för olika insatser från socialtjänsten då det bland annat funnits allvarlig oro att han ska lockas av kriminella rekryterare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar