Skottlossning: Man träffad av kula

Foto: Fredrik Larsson - Foto: Mostphotos

Personer rapporterade om "höga smällar", när polisen kom till platsen påträffades en skjuten man.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Händelsen inträffade klockan halv tio på måndagskvällen på Von Rosens väg i Rosengård. När polisen kom till platsen påträffades en skottskadad man liggande vid en trottoar i närheten av en parkering.

– Platsen har säkrats för att ambulans ska kunna köra in och det hålls förhör med personer som befinner sig på platsen, säger Calle Persson som är presstalesperson på Polisens Ledningscentral Syd.

Någon misstänkt finns inte, motivet bakom brottet är ännu okänt och polisen fortsätter sitt arbete. Många tips har strömmat in via telefon, vilka de följer upp efterhand för att få till ett händelseförlopp.

– Mannen är i tjugoårsåldern. Vi jobbar ständigt med uppgifter och tips som kommer in och arbetet har varit väldigt intensivt redan från början. Det kommer troligtvis att hålla på långt in på natten och under morgondagen, berättar Calle Persson.

Bland annat väntar man nu på tekniker och vapenhundar.

–Det har bara gått en timme så det är för tidigt att säga något om skador. Jag kan inte bekräfta att mannen har avlidit och anledningen till det är att vi måste prata med en del personer innan, uppger Calle Persson.

Texten uppdateras.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar