Skottlossning – flera inringare hörde smällar vid trapphus

Genrebild. Foto: Mostphotos/Shieldmaiden

(Uppdaterad 23.00) Skott avlossades mot en lägenhetsdörr när personer befann sig i lägenheten – en misstänkt.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var vid halv åtta på tisdagskvällen som polisens ledningscentral fick flera samtal från inringare som hört skottlossning på Hermodsdal i Malmö. Flera polispatruller skickades till brottsplatsen på Professorsgatan för kontroll och skottlossningen ska ha skett i anslutning till ett trapphus inomhus.

Platsen är vid 20.15-tiden avspärrad och polisen knackar dörr i området för att samla information. Kriminaltekniker anlände till platsen en halvtimme senare och polisen sökte området med hund.

Enligt polisen är händelsen rubricerad som försök till mord, den kriminaltekniska undersökningen pågår fortfarande på brottsplatsen på Professorsgatan. Skott ska ha avlossats mot en lägenhetsdörr och i lägenheten ska personer ha befunnit sig. Ingen person har skadats i samband med skjutningen. I efterföljande utredningsarbete har en man hämtats till förhör som misstänkt och en åklagare ska kontaktas för ett anhållningsbeslut.

Vid 22.50 var kriminalteknikerna klara på brottsplatsen, och avspärrningen har hävts i trapphuset.

Enligt Sydsvenskan ska samma fastighet tidigare varit utsatt för en skottlossning. Det ska vara tredje gången på två år som fastigheten blir beskjuten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar