Laddar

Skjutne 19-åringen har utsatts för mordförsök tidigare

Natten mot lördag sköts en 19-årig man i Malmö, men räddades av sin skottsäkra väst. Något som hänt mannen tidigare.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Inom loppet av en vecka har tre skjutningar inträffat i Malmö. Sammanlagt har fyra personer dött. I måndags inträffade ett trippelmord på Drottninggatan där ytterligare tre personer skadades, i torsdags sköts en 24-årig man till döds i Lindängen och natten mot lördag blev en 19-årig man skjuten någonstans i Malmö.

Den senaste skjutningen rubriceras som mordförsök, då den skjutne 19-åringen överlevde – tack vare att han bar en skottsäker väst. Mannen åkte till sjukhus, men klarade sig utan skador. Han ville däremot inte berätta för polisen vem som sköt honom eller var händelsen inträffade.

Nu uppger Aftonbladet att det inte är första gången som 19-åringen blivit skjuten. För runt ett år sedan ska han ha skadats allvarligt efter att ha skjutits med flera skott. Men även den gången räddades hans liv av att han bar skyddsväst. Han ska även ha varit misstänkt för flera brott tidigare.

– Alla de här killarna är kända av oss sedan tidigare, säger Ewa-Gun Westford, Skånepolisens presstalesperson till tidningen.

Däremot är det oklart om den senaste skjutningen har koppling till måndagen eller torsdagens händelser.

– Var och ett av de här ärenden utreds ju var för sig. Men i ett övergripande perspektiv tittar vi om det finns några samband. Det vore oprofessionellt annars, säger Ewa-Gun Westford.

Relaterade artiklar