Laddar

Skjuten 18-åring förhörd av polisen: ”Inte särskilt samarbetsvillig”

Den 18-åriga man som skottskadades på Lindängen på lördagskvällen är kriminellt belastad sedan tidigare. Han är förhörd av polisen men vill inte samarbeta.

delningar

Strax efter klockan åtta på lördagskvällen larmades polis och ambulans till Munkhättegatan på Lindängen efter att en man påträffats skottskadad vid en mataffär.

Offret, en 18-årig man, fördes akut till sjukhus med ambulans med allvarliga men inte livshotande skador. 18-åringen bar skyddsväst när han sköts, vilket ledde till att skotten enbart träffade hans ben.

Polisen har förhört mannen under helgen för att få en bild av varför han blivit skjuten.

– Det är en för oss känd person. Vi har haft ögonen på honom för en mängd olika kriminella aktiviteter, främst narkotikabrottslighet. Han är hörd men inte särskilt samarbetsvillig, säger Lars Förstell, presstalesperson på Malmöpolisen. 

18-åringen har berättat för polisen att han befann sig på Kantatgatan när tre personer kom fram till honom, en med pistol. Det blev sedan lite stök, vilket ledde till att han sköts. Därefter sprang han till affären på Munkhättegatan för att be om hjälp.

Polisen ser i nuläget inga kopplingar till andra grova brott. 

– Det är svårt att säga än så länge. Det kan vara kopplat till narkotika, det kan också vara kopplat till någon osämja, säger Lars Förstell. 

Händelsen rubriceras fortsatt som försök till mord.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?