Laddar

Skjuten 18-åring bar skottsäker väst

Detta vet vi om skottlossningen på Lindängen.

delningar

Klockan 19.47 fick polisen larm om att en skottskadad man påträffats intill en livsmedelsbutik på Munkhättegatan i stadsdelen Lindängen. 

Den skottskadade, 18-årig man, hade skador på nedre delen av kroppen och fördes med ambulans till sjukhus. Skadorna bedöms som allvarliga men inte livshotande. 

I samband med skottlossningen har 18-åringen burit skyddsväst, enligt polisen. Polisen tror inte att mannen blev skjuten på Munkhättegatan, utan på en intilliggande gata.

– Den förmodade brottsplatsen är Kantatgatan, alldeles i närheten, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Under lördagskvällen och natten har polisen genomfört dörrknackning och teknisk undersökning på den förmodade brottsplatsen med bland annat vapenhundar. 

Enligt uppgifter till Sydsvenskan är 18-åringen inte dömd för någon grov brottslighet sedan tidigare. Han är dock känd av polisen sedan tidigare och befann sig på en lista över personer polisen har särskild tillsyn på.

Händelsen rubriceras som mordförsök. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?