Laddar

Skattjakt när matrunda genomförs i Malmö

Fyra matställen har gömts, det gäller att lösa ledtrådar för att sig hela vägen i mål.

delningar

Den 10 maj arrangeras matrundan Maud på Skånska i Malmö. Deltagare börjar i Folkets Park men måste sedan ge sig an kluriga ledtrådar för att hitta nästa matställe.

– Det kan handla antingen om en person kopplad till matstället, adressen eller matstället i sig. Man får lite ledtrådar och sedan gäller det att pussla ihop själv, säger Tanja Svärd, projektledare för arrangemanget.

Tanja och hennes tre skolkamrater fick idén under en skoluppgift på Malmö universitet. Efter att han utsatt sina klasskamrater för prövningen vill de nu att allmänheten för första gången ska få möjlighet att testa.

– Vi ville göra det lite större och möjligt för alla att delta. Tanken är att man ska äta god mat och hitta nya ställen i Malmö.

Har det något att göra med skånsk husmanskost?

– Egentligen inte, det handlar om Malmös matkultur. Staden är väldigt mångkulturell och det är lite vad vi försöker få fram, att man får testa olika typer av restauranger.

De fem måltiderna ska förtäras under ett par timmars tid och sedan avslutas kvällen på en av två barer som ingår i temat. Men innan drickandet kan börja får deltagarna möjlighet att tävla om en ”stor matvinst”.

– I slutet finns en frågesport som är baserad på hur uppmärksam man har varit under rundan. Det kan till exempel vara färgen på första restaurangen och sådant, säger Tanja Svärd.

Ungefärligt räknat ska rundan ta 1,5 timme att gå runt men det finns möjligen svårigheter att luska ut de knepiga ledtrådarna som gör att tiden blir längre än så. Arrangörerna berättar att det fortfarande finns några platser kvar.

”Ert nya favorithak är kanske endast en ledtråd bort”.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?