Laddar

Skatteverket till attack mot massagesalonger – skattefusk och sexhandel

"Allvarligast är att man utnyttjar de människor som hamnar i det här".

delningar

En stor andel av massagesalongerna i Malmö fuskar med skatten och ägnar sig åt regelrätt bordelverksamhet. Det menar Skatteverket som utför kontroller, rapporterar P4 Malmöhus.

– I vissa fall gör vi kontrollköp. Det har hänt att våra kontrollanter blivit erbjudna den här typen av tjänster. Även om det inte i första hand är det vi kontrollerar, berättar Conny Svensson, Skatteverkets samordnare, till radion.

Problemet är inte enbart förbehållet storstäderna, även på mindre orter sker det. Och enligt Conny Svensson är det något som ökat kraftigt den senaste tiden.

– Det finns en hel del pengar som inte redovisas som det ska i de här sammanhangen. Men allvarligast är att man utnyttjar de människor som hamnar i det här. Flera har vittnat för mig att de kommit till Sverige under helt andra premisser. Det som pågår är fruktansvärt, säger han.

Skatteverket kan den 1 juli få igenom kravet på personalliggare i skönhetsbranschen. Detta för att motarbeta fusket med skatt och sexhandeln på massagesalonger.

– Om Skatteverkets krav på personalliggare går igenom kommer myndigheten att få betydligt större förutsättningar att arbeta med problemet, säger Conny Svensson som påpekar att det finns många som sköter sin verksamhet utmärkt och enligt alla regler.

Relaterade artiklar