Laddar

Skåne först ut med digitalt vårdsystem

Införandet är den största omställningen i Region Skånes historia.

delningar

Skåne är först ut bland landets regioner och landsting som arbetar med digitaliseringen av sjukvården. Bland annat kommer den åldrade IT-miljön att bytas ut till en mer heltäckande plattform, rapporterar it-hälsa.

– SDV innebär att vi tar ett helt nytt grepp om vården i Skåne. Personalen får moderna IT-verktyg i sin vardag och patienterna får – på lite sikt, möjlighet att själva jobba med sin hälsa tillsammans med oss, säger Alf Jönsson regiondirektör, till sajten.

SDV står för Skånes Digitala Vårdinformationssystem och första steget är att anpassa den amerikanska förlagan till en svensk version. Därefter följer månader av förberedelser och testar innan det blir skarpt läge den 1 november 2020.

Det första införandet omfattar bland annat Malmö och Lunds sjukhus samt Trelleborg och Landskronas sjukhus. I det andra införandet med start 2021 ingår Helsingborgs, Ängelholms, Kristianstads, Hässleholms, Ystads och Simrishamns sjukhus.

Under den 60 månader långa införandetidplanen kommer 28 000 vårdanställda få utbildning i det nya arbetssättet.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Roliga onlinespel du måste testa!

Nätet kryllar av spel, det finns en hel hop med dem på den här sajten. När du får ett infall och vill testa något nytt kan du bli sittandes i flera timmar, bläddrandes genom tusentals spel med bara en skärmbild som ledtråd till vilket typ av spel du får.