Laddar

Synagoga i centrala Malmö kan ha utsatts för hatbrott

Okända förövare ska ha slagit till mot församlingslokalen i natt.

delningar

Vid 01.25 på natten mot tisdag larmades polisen till en församlingslokal i centrala Malmö. Flera rutor ska ha krossats på adressen.

– Det är riktat mot synagogan på Betaniapla i Malmö. Ett inbrottslarm utlöstes och vi skickar polis till platsen som kan konstatera att någon eller några har kastat stenar mot flera rutor, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.

Endast det yttre glaset ska ha gått sönder på fönsterrutorna. En anmälan om skadegörelse samt hatbrott har skrivits, rapporterar polisen.

– Vi har kontrollerat andra fastigheter i närheten och ingen annan verkar ha råkat ut för detta så det verkar vara specifikt riktat mot Synagogan, säger Stephan Söderholm.

Enligt polisen finns det övervakningskameror på platsen, men det är i nuläget okänt om händelsen fångats på bild.

Synagogan har tidigare utsatts för skadegörelse och senast för två veckor sedan krossades rutor till församlingslokalen.

– Det var en incident för två veckor sedan där en berusad person stod och höll på utanför, men vi uppfattade inte det som ett attentat, säger Fredrik Sieradzki informationsansvarig på judiska församlingen i Malmö.

På tisdagsmorgonen hade inte uppgifterna om någon ny skadegörelse kommit till deras kännedom och i nuläget vet de inte varför polisen gått ut med informationen att det skett en ny skadegörelse.

Från församlingens håll kommer inte ärendet behandlas som något nytt innan uppgifterna om en ny skadegörelse säkerställts.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?