Laddar

Ska betala tillbaka hundratusentals kronor

En kvinna i Malmö har blivit återbetalningsskyldig till Försäkringskassan. Beloppet? 416 390 kronor.

delningar

En kvinna i Malmö har fått barnbidrag, flerbarnstillägg och föräldrapenning utbetalt till sig under flera år. Felaktigt, menar Försäkringskassan som de senaste åren har undersökt om kvinnan verkligen är bosatt i Sverige.

Hon har till Försäkringskassan uppgett att hon har rest mycket till Kosovo, långa resor där hon och hennes familj har varit borta flera månader. Enligt Försäkringskassan kan kvinnan inte räknas som bosatt i Sverige sedan juni 2011. Hon har dock fått barnbidrag, flerbarnstillägg och föräldrapenning utbetalat till sig under perioden juni 2011 till november 2015.

Försäkringskassan har gjort bedömningen att kvinnan, trots att hon själv hävdar att hon är bosatt i Sverige, inte omfattas av svensk socialförsäkring och att hon därför måste betala tillbaka de pengar som hon har fått under 2011, 2012, 2013, 2014 och 2015.

Allt som allt är kvinnan skyldig Försäkringskassan 416 390 kronor.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?