Laddar

Sjukhustjuv fast – slog till mot sjuka ett flertal gånger

Tack vare ett bra signalement kunde polisen gripa en man i 35-årsåldern på sjukhusområdet. Nu misstänks han för en rad stölder på sjukhuset.

delningar

En patient på Malmö allmänna sjukhus utsattes för en fickstöld i en hiss på sjukhus under torsdagseftermiddagen.

Mannen larmade polisen kort efter att stölden upptäcktes och kunde ge ett bra signalement på mannen, en man i 35-årsåldern, som han åkt hiss med när telefonen plötsligt var borta ur fickan.

–Vi skickar dit patruller som tillsammans med ordningsvakter börjar lite i området kring sjukhuset. Tack vare ett bra signalement anträffas en man kort därefter som visiteras och kontrolleras, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Vid visitationen av mannen hittade polisen kvickt en surfplatta och tre mobiltelefoner som inte tillhörde honom. Och medan kontrollen pågick nåddes polisen av uppgifter om ytterligare en patient som blivit av med sin mobiltelefon.

Mannens tillvägagångssätt beskrivs av de drabbade som lugnt och försiktigt, när han vid stöldtillfällena ska ha gått in i rummen och gett sken av att han letat efter någonting. Därefter märker patienterna att värdesakerna försvunnit.

Det är inte otroligt att han kan ha begått fler stölder, vid tidigare tillfällen.

– Vi har fler stölder anmälda från sjukhuset och det är inte omöjligt att mannen kan bli aktuell i de ärendena också. Vi får jämföra signalementen, säger Nils Norling.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?