Laddar

Sjuk krogpersonal riskerar att smitta gästerna

Bilden har ingen koppling till restaurangen i artiklen. Foto: Ivonne Wierink/Mostphotos.

Inspektörerna kräver nu att krogen i Malmö sätter upp rutiner kring personal som kommer tillbaka från sjukdom.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 2 januari i år genomförde Miljöförvaltningen på Malmö stad en oanmäld livsmedelskontroll på en restaurang i Malmö. Inspektörerna slog ner på tre punkter:

- Personalhygien – rutiner vid sjukdom - Rengöring av lokal utrustning - Material i kontakt med livsmedel

Inspektörerna uppger i sin rapport att krogen saknar en rutin för när personal som varit sjuka ska kunna återvända till arbetet. Vid till exempel magsjuka kan det så kallade norovirus vara smittsamt även efter att man upplever sig vara frisk.

"Det är viktigt att ha kännedom om och sätta rutiner efter, då man kan smitta både gäster och övrig personal", skriver Miljöförvaltningen i rapporten.

Utöver bristerna med rutiner vid sjukdom hos personalen påpekar inspektörerna att fläkten och golvet i kylrummet behöver rengöras och att rengöringen av frysbox, kylskåp och micro är bristfällig. Dessutom förvarar restaurangen räkchips och purjolök i plastbackar som inte är godkända för direktkontakt med livsmedel.

Miljöförvaltningen kommer att följa upp de brister som de har påkallat med en uppföljande kontroll den 17 januari.

Relaterade artiklar