Laddar

Sivertsson rasar: ”Domarna pallade inte publiktrycket”

Det blev ett bittert avslut för Ulf Sivertsson i HK Malmö. Efteråt fick domarna ta emot hans ilska. "Katastrof för handbollen", säger han till 24Malmö.se.

delningar

Det blev ett maratonlångt drama utan dess like. Men efter fyra förlängningshalvlekar och straffar stod HK Malmö som förlorare. Därmed är det över, både vad gäller säsongen och tränaren Ulf Sivertssons tid i klubben.

Det blev ett minst sagt bittert avslut. – Vi fick en jävla massa tuffa utvisningar emot oss. Jag hoppas verkligen att våra röda kort är korrekta, annars är det katastrof för handbollen. Vi blev straffade i förra matchen också på ett felaktigt rött, säger Ulf Sivertsson, och syftar på Fredrik Petersens röda i den andra kvartsfinalen.

Malmö-tränaren var inte klar där med kritiken mot domarna.

– Jag tycker inte vi spelade särskilt fult i försvaret. Problemet var att domarna inte pallade publiktrycket, helt enkelt. Sen var det många tveksamma domslut åt båda hållen, men de röda korten drabbade oss jättemycket.

– Nu är min tid i klubben över. Det har varit två fantastiska år med ett härligt gäng, säger Sivertsson om avskedet.

Det måste kännas tungt att åka ut i tre raka matcher. Ni hade ju förhoppningar om att vara med och bråka om guldet? – Hade vi vunnit idag hade vi legat jävligt bra till. Vi hade vunnit matchserien, det är jag helt övertygad om. Men nu är det inte så.

Både Adam Lönn och Fredrik Lindahl fick syna det röda kortet i HK Malmö. Med duon borta lyckades ändå gästerna kriga sig till straffar. Men Linus Perssons miss blev det som fällde avgörandet.

– Jag hade inte så många att välja på som straffskyttar. Flera av skyttarna var ovana, säger Sivertsson.

Tycker du att ni hämmades i straffläggningen av era röda kort? – Amen hallå. Jag vet inte hur länge vi fick spela utan Adam Lönn och Fredrik Lindahl. Vi tvingades spela med en högerhänt högersexa och hade inga att byta med. Klart att det påverkade.

– Jag måste dock säga att det var en heroisk insats av oss att klara förlängningarna. Spelarna gav allt. Det var inte i denna matchen som vi förlorade serien, säger Ulf.

Sivertsson tar nu E6:an norrut för tränaruppdrag i OV Helsingborg. Den rutinerade mittnian Stian Tönnesen tar istället över som tränare. Även Tönnesen var kritisk till domarinsatsen efteråt.

– Deras standard svajade minst sagt. Ingen visste vad man fick göra. Det är man inte van vid. Jag ska dock inte stå här och skylla på det, men klart det påverkade att vi bara hade sju man på slutet.

För Tönnesen blev matchen också hans sista i karriären som spelare.

– Jag har haft en lång karriär och är 42 år. Men jag ser fram emot att ta över som tränare, även om det mest är besvikelse nu.

Ystads IF-HK Malmö 33-31 efter straffar (10-10) Mål, Malmö: Robert Månsson 11 (4), Fredrik Petersen 7 (1), Linus Persson 5, Carl-Johan Andersson 3, Fredrik Lindahl 2, Stan Tönnesen 1, Adam Lönn 1, Simon Nyberg 1. Publik: 2 057 (Ystad arena)

Relaterade artiklar