Senaste albumet blir till föreställning: "Som att gå in i en annan värld"

Sångerskan och låtskrivaren Frida Selander. Foto: Pressbild.

Då framför artisten sin musik- och berättarföreställning i Malmö.

delningar

Den 27 januari kommer sångerskan och musikern Frida Selander till Victoriateatern i Malmö med sin berättarföreställning ”När du går på känsla är du alltid i tid”. Det är första gången som artisten gör en föreställning och hon ser fram emot att möta publiken i Malmö.

– Jag är också väldigt glad över att det blir på just Victoriateatern, som verkar vara ett sånt där ställe som varje stad skulle ha, säger Frida Selander.

Att göra en musik- och berättarföreställning, som hon redan framfört i bland annat Västerbotten, Göteborg och Stockholm, är något som vuxit fram de senaste åren.

– Jag började experimentera med de live-gig jag hade, tog med mig olika föremål som jag berättade om, hade filmprojektioner, hängde upp en måne från taket. Och så bredde mina mellansnack ut sig. Det här kändes intressant och kreativt, så jag ville ta det vidare, och då blev steget att göra en föreställning.

Inspirationen till föreställning har hon hittat i bland annat livet och kärleken.

– Min flickvän Eva. Hon borde nästan stå som manusförfattare. Hon är briljant. Naturen såklart, vetenskap, andlighet, poesi, trolleri, tårar, bågskytte, brustenhet, klockringningar, spindelväv, regnbågar, tystnad, rymden, fågelsång. Och så sjunger jag alla låtar från senaste albumet.

På frågan om vad publiken på Victoriateatern kan förvänta sig av den 75 minuter långa föreställningen svarar Frida Selander så här:

– Folk som sett föreställningen beskriver den som väldigt innerlig och nära. Att man blir varm i hjärtat, och fylld av kärlek. Och att det är som att gå in i en annan värld, med en annan tidsuppfattning.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.