Laddar

Saga Noréns Porsche från TV-succén säljs

Foto: Carolina Romare

Nu har du chans att slå till på den ikoniska bilen från "Bron".

delningar

Det är den 13 juli som Saga Noréns ikoniska Porsche från succé tv-serien Bron kommer att säljas på auktion. Intäkterna från försäljningen går till organisationen WaterAid, som kämpar för förbättrad tillgång till rent vatten, toaletter och hygien för världens fattigaste samhällen – en organisation som skådespelerskan Sofia Helin är ambassadör för. 

– Sagas porsche är inte bara en stor del av mitt eget skådespelarliv utan har också blivit en del av den svenska TV-historien. Det är verkligen jättekul att denna ikoniska bil kan komma till så stor nytta även efter Bron. I vintras reste jag med WaterAid till Kambodja och såg med egna ögon vilken otrolig skillnad deras arbete gör. Med pengarna som WaterAid får in från auktionen kommer de kunna nå tusentals människor i världens fattigaste samhällen med rent vatten, säger Sofia Helin i ett pressmeddelande.

Den gröna Porschen körs av huvudkaraktären Saga Norén och är ett återkommande inslag i tv-serien, som gjort succé både i Sverige och internationellt. Skådespelerskan Sofia Helin har varit ambassadör för WaterAid sedan 2015. 

– Utan vat­ten kan in­gen över­l­eva, och utan toalet­ter kan jäm­ställd­het aldrig up­p­nås” säger Sofia He­lin i ett pressmeddelande. 

Relaterade artiklar