Laddar

Så vill Folktandvården få barn att borsta tänderna

Folktandvården samarbetar med Generation Pep, vars initiativtagare är Kronprinsessparet.

delningar

Folktandvården, i samarbete med Generation Pep, vill ta hjälp av förskolor och skolor för att visa hur kul det kan vara att borsta tänderna. Bland annat genom en app som heter "Rocka munnen".

- Många föräldrar har upptäckt att Folktandvårdens spelapp "Rocka munnen" gör tandborstningen enklare och roligare. Nu hoppas vi att förskolor och skolor också tar chansen att använda appen för att lära barnen hur de håller munnen frisk. Det kommer barnen ha nytta av hela livet, säger Marika Qvist, vd på Folktandvården Skåne i ett pressmeddelande.

Det är Kronprinsessparet som är initiativtagare till Generation Pep och de arbetar tillsammans med Karolinska Institutet och Folkhälsomyndigheten för att skapa en folkrörelse för en mer jämlik hälsa för barn och unga.

Att arbeta förebyggande och förhindra sjukdomar i munnen är ett av Folktandvårdens viktigaste uppdrag. Genom att ansluta sig till Generation Pep hoppas Folktandvården Sverige kunna nå ut till fler barn och unga.

- Vi ser fram emot att vara med i Generation Peps nätverk för att nå ut med vårt budskap ännu bredare och på ett nytt sätt anpassat till barns och ungdomars medievanor. Förskolor och skolor kan nu ladda ner vår spelapp Rocka Munnen via Generation Pep:s verktygslåda. Med spelet blir det både spännande och kul att sköta sin munhälsa, säger Marika Qvist, i ett pressmeddelande.  

Relaterade artiklar