Laddar

Så undviker du att bli lurad på galna readagen

Polisen uppmanar allmänheten till försiktighet vid shopping under Black Friday.

delningar

Black Friday och julhandeln är i antågande och många väljer att handla prylar via nätet. Att handla via sin dator istället för att shoppa i fysiska butiker har sina risker. Bara under förra året fick polisen in 212 anmälningar per dag gällande kortbedrägerier.

Nu uppmanar polisen allmänheten att vara försiktiga och skydda sig vid shopping på internet. De största riskerna med att handla på internet är att någon kan ta dina kontouppgifter eller att du betalar för en vara som sedan aldrig anländer.

sin hemsida ger polisen flera tips på hur du bäst skyddar dig. Via så kallade dataintrång kommer bedragarna över dina kortuppgifter men genom att använda ett separat kort som är kopplat till ett konto med en begränsad summa kan du lätt undvika att bedragarna köper upp saker för alla dina pengar.

Ett annat tips för att undvika att bli lurad är att fundera över priset på saken du tänkt köpa. Om varan är ovanligt billig kan det till exempel röra sig om stöldgods som bedragaren snabbt vill bli av med. Polisen tipsar även om att  aldrig betala i förskott, aldrig lämna ut ditt bankkontonummer och alltid begära originalkvitto.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?