Så spår vd:n framtiden för bostadspriserna: "De är stigande"

Mattias Larsson, vd för Bjurfors Skåne, spår framtiden för bostadsmarknaden i Malmö.

delningar

Bostadspriserna kommer att fortsätta upp i Malmö under de närmaste 12 månaderna, om malmöborna får säga sin mening. Det visar en Sifo-undersökning som har gjorts på uppdrag av mäklarföretaget Bjurfors. Över hälften av malmöborna, 57 procent, tror på ökande bostadspriser det kommande året. Bara fem procent spår sjunkande priser i Malmö och 32 procent tror att bostadspriserna förblir oförändrade.

– Det finns absolut en ökad optimism på bostadsmarknaden. Av den anledningen är fler säkra på att vi möts av uppåtgående priser. Det är den känslan som vi i vår verksamhet också har. Om vi generaliserar och tittar på Malmömarknaden har vi haft väldigt uppåtgående priser under 2018 då efterfrågan har varit såpass stark, säger Mattias Larsson, vd för Bjurfors Skåne, och fortsätter;

– Vi har inte påverkats av det här med extra amorteringskrav så som de har i Stockholm och Göteborg. Först fanns det definitivt en viss osäkerhet, men det visade sig att få personer drabbades. När det uppdagades fortsatte den här optimismen kring bostadspriserna. Man har förståelse för att det finns en bra balans mellan utbud och efterfrågan, säger han.

Så var tänker du sammanfattningsvis om bostadspriserna framöver?

– De är stigande, det är den reflektionen som finns av marknaden. Det kommer gå ett par procentenheter upp. Även om man tycker att det är dyrt så får man mycket bostad för pengarna i vår region.

Enligt undersökningen tror dessutom tre av fyra malmöbor, 77 procent, att boräntorna kommer att vara högre om ett år än i dag.

– Lägre än såhär går det inte - räntehöjningarna kommer komma, om än lite senare än vi förutspådde för ett halvår sedan. Det finns en tilltro till högre räntor framöver eftersom det har varit onaturligt låga räntenivåer under en tid, säger Mattias Larsson.

Mattias Larsson, vd Bjurfors Skåne. Pressfoto.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar