Laddar

Så mycket tjänade Skåningarna på bostadsaffärer

Siffror för vinst eller förlust vid försäljning av fastighet eller bostadsrätt är redovisad. Titta hur det ser ut i din kommun.

delningar

Nyhetsbyrån Siren har tagit fram statistik från Statistiska CentralbyrånSkåningarnas förlust eller vinst vid försäljning av fastigheter eller bostadsrätter från år 2015.

I Skåne är kapitalvinsten högst i Båstads kommun, följt av Lomma, Simrishamn och Vellinge. Statistiken har räknat på medianvärdet, eller det mittersta värdet, för invånarnas vinst eller förlust vid försäljning av fastigheter eller bostadsrätter.

– Det är höginkomstkommunerna som hamnar i topp. De som har de högsta förvärvsinkomsterna har också råd med de dyraste bostäderna, säger Hans Heggemann, till Nyhetsbyrån Siren.

Högsta vinsten i landet hade Lidingöborna medan Malå i Västerbottens län hade den lägsta noteringen och gick med förlust. Nedan finns siffrorna för de fem bästa kommunerna i Skåne. De kommunerna med sämst kapitalvinst vid försäljning var Klippan, Bjuv och Perstorp.

Fem kommunerna med högst vinst:

Båstad: 365 400 kronor

Lomma: 262 790 kronor

Simrishamn: 212 684 kronor

Vellinge: 210 839 kronor

Lund: 199 105 kronor

15. Malmö: 130 726 kronor

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?