Laddar

Så mycket pengar spenderar vi på julfirande

Julfirandet kostar tusentals kronor per hushåll.

delningar

Nordea gör årligen en undersökning om julkonsumtionen i Sverige. Nu har resultatet kommit, som visar ett oväntat resultat. Den samlade budgeten per hushåll väntas bli åtta procent lägre än förra året, det skriver Dinapengar.se.

– Det är klart uppseendeväckande att vi två år i rad skär ner på utgifterna till julen samtidigt som den svenska ekonomin går som tåget, säger Nordeas privatekonom Ingela Gabrielsson till tidningen.

Enligt undersökningen planerar varje hushåll att i genomsnitt spenderar 3 200 kronor på julklappar, vilket är en minskning med tre procent. De övriga utgifterna uppges landa på 1 850 kronor per hushåll, vilket är en minskning med 17 procent.

Resultatet blir då att den sammanlagda budgeten kring jul slutar på 5 050 kronor. En anledning till att julbudgeten minskar tros vara Black Friday, då många väljer att köpa julklappar och annat i god tid.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?