Laddar

Så många svenskar vill göra skönhetsingrepp: ”Har seglat upp”

Drygt en tredjedel av Sveriges befolkning vill göra skönhetsingrepp. Det visar en ny undersökning.

delningar

Ungefär 33 procent i Sverige kan tänka sig att göra ett skönhetsingrepp, det rapporterar Metro. I undersökningen, gjorde av tidningen, svarar tio procent ”ja, absolut” och 23 procent svarar ”ja, kanske”.

De vanligaste ingreppen som folk kan tänka sig är bukplastik, bröstlyft, hårborttagning med laser, tandblekning, ögonlocksplastik samt laserbehandling av ytliga blodkärl.

– Det jag märker på mitt jobb är att de flesta människor ibland känner sig dåliga, lite missnöjda med sig själva ibland. Då har det här med skönhetsingrepp seglat upp som en snabb lösning de senaste åren. Men jag har svårt att tro att det är en lösning på det riktiga problemet som handlar om att kunna acceptera sig själv som man är, säger Daniel Kraft, leg.psykolog, till Metro.

Det är till största del kvinnor som vill och gör skönhetsingrepp. Något som Daniel Kraft förklarar så här:

– Män får oftare budskapet om att de duger som de är medan kvinnor matas mer med budskap om att det finns fel på dem som de kan förändra.

Närmare 42 procent svarade att magen är den kroppsdel de är minst nöjda med. Sedan följer låren, tänderna, rumpan och brösten.

De kroppsdelar som vi är mest nöjda med är ögonen. Därefter följer håret, ansiktet, händerna, och munnen.