Laddar

Så många svenskar har haft en romans på semestern

Resultatet skiljer sig mellan kvinnor och män.

delningar

Onlineresebyrån eBeach undersökt hur mycket kärleken blomstrar på svenskarnas solresor.

Det visar sig att mer än hälften, 55 procent, har haft romanser under sina solsemestrar.

Av dessa romanser höll hela 61 procent av svenskarna romansen vid liv även efter hemkomsten. Däremot svarade 14 procent att de inte hört av sig till sin flört alls efter resan. Här skiljer sig resultatet mellan män och kvinnor – endast nio procent av männen uppger att de inte hörde av sig, medan samma svar kom från 23 procent av kvinnorna.

Enligt undersökningen skiljer siffrorna sig från län till län. Mest kärleksfulla på sina solresor är personer från Gävle och Stockholm. 41 procent av gävleborna och 37 procent av stockholmarna har nämligen haft romanser när de varit på resande fot.

– De flesta svenskar är öppna och sociala när de är ute och reser, vilket återspeglas i statistiken med den övervägande positiva inställningen till semesterromanser. Om du letar efter en soldestination för romantik är den grekiska pärlan Santorini och vackra Nice i Frankrike verkligen att rekommendera. Det är några av våra mest romantiska resmål dit par ofta väljer att resa, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?