Laddar

Så många studentbostäder finns det i Malmö

Störst ökning i länet och i toppskiktet över hela Sverige.

delningar

I riket har studentbostäderna blivit fler mellan 2016 och 2017, enligt statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB). Det handlar om knappt 2 600 nya studentbostäder, vilket är en ökning på tre procent sedan 2016.

– Generellt har det varit mycket större fokus på studentbostäder de senaste åren och studentbostadsbyggandet har gått upp en hel del, säger Hans-Åke Palmgren, analytiker på Boverket, till Nyhetsbyrån Siren.

 

Malmö har bostäderna ökat med 367 nya bostäder, vilket gör Malmö till den stad med störst ökning i Skåne och tvåa totalt i riket. Lund har 99 nya bostäder. Stockholm ligger i topp i riket med 9872 studentbostäder.

Totalt finns det cirka 97 000 studentbostäder runt om i Sverige. Men i 200 av landets kommuner har det inte skett någon förändring i antalet studentbostäder mellan 2016 och 2017.

Så ser det ut i Skåne:

 

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?