I samarbete med annonsör

Så hittar du rätt fastighetsmäklare

Kasper Isgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling, råder säljarna att sondera terrängen när det kommer till valet av mäklare.

delningar

Svensk Fastighetsförmedling står i år högst upp på pallplatsen när svenska konsumenter rankar sina serviceupplevelser när det kommer till kundbemötande. Det visar Servicescores årliga mätning 2018 bland fastighetsmäklare i Sverige.

På Svensk Fastighetsförmedling i Malmö tog man emot förstapriset för högst kundnöjdhet bland hela kedjans 230 kontor, då ett av de fyra kontoren i Malmö tog hem utmärkelsen 2017.

– Vi är stolta över att vårt arbetssätt skapar nöjda kunder. Att skapa nöjda kunder handlar för oss om värderingar och om hur vi arbetar tillsammans med köpare och säljare. En skicklig fastighetsmäklare som kan kombinera försäljning med en hög servicegrad skapar en bra köp- och säljprocess. Kvalitet är inte ”att” man gör det, utan ”hur” man gör det och när det kommer till nöjda kunder är det för oss en stor skillnad på dessa begrepp, säger Kasper Isgren.

För den som funderar på att sälja sin bostad kan valet av fastighetsmäklare ibland vara svårt. Många parametrar ska tas hänsyn till för att ett samarbete ska fungera väl genom hela processen.

 – Att sälja sin bostad är inget man gör speciellt frekvent, därför är också fastighetsmäklartjänsten en sällanköpsvara. Ofta kan det därför vara svårt att som kund veta vad som är viktigt och vad som verkligen ger ett resultat. Mäklarföretag kan på håll verka likformiga men skillnaderna kan vara stora, framförallt i arbetssätt och kvalitet. Ett första bra steg kan vara att sondera terrängen på Reco.se som är en rekommendationsplattform, där kunderna kan titta på vilka omdömen olika mäklare har fått, säger Kasper Isgren.

Ett annat tips i jakten på rätt mäklare är att besöka en visning för att se hur fastighetsmäklaren jobbar i skarpt läge.

– Gå ut och titta på en visning, se hur mäklaren jobbar. Hur håller denne visningen? Är man förberedd? Hur hanterar man kunderna? Det är ett jättebra sätt att ”testköra” och skapa sig en egen uppfattning innan ett möte och jag tycker att fler borde göra det, säger Kasper Isgren och fortsätter; 

Kasper Isgrens tre bästa tips på hur du hittar rätt mäklare:

1. Välj ut och träffa 2-3 mäklare.

2. Nöj dig inte med ”att” man gör en viss sak. Förbered frågor till mäklarna om ”hur och varför” man genomför de olika momenten i processen.

3. Läs på reco.se om tidigare kunders upplevelser.

4. Testkör mäklaren i skarpt läge på visningen!

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar