I samarbete med annonsör

Så enkelt hittar du det billigaste lånet

Behöver du ta ett lån? Det behöver inte vara svårt.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Att ta ett Smslån eller Snabblån idag kan vara krångligt och dyrt. Med hjälp av Lånium kan du snabbt och enkelt jämföra olika långivare för att låna så billigt och bekymmersfritt som möjligt.

- Lånium har därför samlat de mest populära och trygga snabblånen i Sverige på vår hemsida. Vi har granskat alla de lån som vi listar på vår hemsida och alla lever upp till de krav och regler som ställs av Finansinspektionen.

– Man jämför snabbt och enkelt olika långivare, vare sig man vill hitta det billigaste lånet, låna utan UC eller med betalningsanmärkning. Den stora fördelen med att använda sig av våra jämförelser är att du får en tydlig överblick av vad de olika långivarna erbjuder, deras för- och nackdelar och vad för priser du kan förvänta dig.

Så här fungerar det: Du väljer först den typ av lån du vill jämföra, vi listar Snabblån, Privatlån, Låneförmedlare och Företagslån. Du får sedan en lista över alla långivare av den valda typen av lån där du kan läsa mer om varje långivare och ansöka om ett lån. Svårare än så är det inte!

Prissättning för Snabblån

Priser för snabblån är oftast relativt höga. Dem effektiva räntorna sträcker sig så högt som flera hundra procent men är egentligen ett dåligt sätt att mäta kostnaden på. 

Vi på Lånium anser att det är bättre att kolla på den totala kostnaden för lånet som inte är så hög som man kan tro. Att exempelvis låna 10000 kr i 2 månader med en effektiv ränta på 297% kostar dig totalt 1900 kr. Det är alltså inte så dyrt som man kan tro att ta ett Snabblån men bör ändå bara göras när det finns ett akut behov.

Ny lag för snabblån och hur den påverkar dig

Den 1 september 2018 träder en ny lag i kraft som påverkar Smslån och Snabblån. För dig som funderar på att ta ett snabblån innebär den dock bara fördelar. Det kommer ställas hårdare krav på långivarna vilket leder till tryggare och säkrare lån för låntagarna. Det kommer även sättas ett tak på 40% (plus referensränta) på den effektiva räntan. Det blir alltså i slutändan billigare för dig att ta ett snabblån.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.