Laddar

Så blir nya Mobilia: ”Kulturen ta plats”

Köpcentret byggs till med bostäder, biograf och barnkulturhus. Bygget väntas stå klart om två år.

delningar

Mobilia kommer att förändras och utvecklas. Ett nytt torghus byggs mellan de två byggnaderna. På bottenplan kommer detta möjliggöra ännu fler butiker som ansluter till det befintliga köpcentrat.

På plan två planerar Staffan Götestam, skaparen av Junibacken, att öppna upp ett sagokulturhus för barn. Här ska finnas teaterföreställningar och interaktiva utställningar baserade på sagofigurer.

Ovanpå detta sagopalats ska det byggas en ny biograf i samarbete med Nordic Film. Sammanlagt fem salonger och 427 platser ska finnas på plats inom något år.

– Med bostäder, bio, kulturhus och restauranger blir det liv och rörelse i området fler timmar om dygnet. Och för de boende i Borgmästargården, Kulladal, Eriksfält och Söderkulla blir det som att centrum tar ett kliv närmare, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Vidare kommer två så kallade punkthus med bostäder uppföras på ovanpå biografen, på plan 3 till 9. Totalt 74 hyreslägenheter.

– Det måste finnas fler mötesplatser utanför centrum som inte kretsar enbart kring shopping. Därför får nu kulturen ta plats på Mobilia, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Alltsammans planeras öppna våren 2020.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?