S och L bildar ny kommunledning: Historiskt

Foto: Pressbild.

Så blir Malmös nya kommunledning.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under dagen presenterade Socialdemokraterna och Liberalerna hur Malmös nya kommunledning ser ut. Enligt ett pressmeddelande beskriver partierna det som att man nu bryter blockpolitiken och tar ansvar för det politiska läget.

– Det är ett historiskt tillfälle för Malmö. Två politiska krafter med tradition av att kämpa för allas lika värde kommer samman och tar ansvar för Malmö. Vi ska vara en inkluderande och öppen stad med bra levnadsvillkor för alla. Jag ser fram mot vårt samarbete, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet. 

Den nya kommunledningen kommer att bestå av nio kommunalråd, varav fem är från Socialdemokraterna och fyra från Liberalerna. De socialdemokratiska kommunalrådens beredningsansvar gäller: finans, arbetsmarknad och socialtjänst, äldreomsorg, teknik och service samt kultur och fritid. Och de liberala kommunalrådens beredningsansvar gäller: skola och utbildning, miljö och stadsbyggnad, LSS, Lass och daglig verksamhet samt demokrati och mänskliga rättigheter.

– Det här känns väldigt bra och viktigt för Malmö, nu får vi chansen att på riktigt påverka staden i liberal riktning. Vi är två olika partier men med ett gemensamt huvudmål - att ta ansvar för staden och skapa stabilitet, säger Roko Kursar (L), kommunalråd.

I den valtekniska samverkan ingår även ett kommunalråd för Miljöpartiet med ansvar för samordning. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar