Rosengårdsstjärnan: ”Vi förtjänar bättre”

FC Rosengård vann stort, 6–0, på bortaplan mot Mallbacken i söndags. Men efter matchen gick en av lagets stjärnspelare ut och kritiserade planen. Nu svarar förbundet på kritiken.

delningar

Det är FC Rosengårds och svenska U23-landslagets 19-åriga målvaktsstjärna Zecira Musovic som nu riktar skarp kritik mot den dåliga plankvaliteten på Strandvallen i Mallbacken. Musovic, som nyligen kommit tillbaka i träning efter en bruten handled, satt på bänken under matchen och fick därifrån se både lagkamrater och motståndare slita hårt på det dåliga gräset. I ett blogginlägg beskriver hon själv upplevelsen:

”Vi kliver av bussen och beträder spelplanen. Eller om man ens kan kalla det för en spelplan. De små plättar av gräs som finns, ligger kring straffområdet. Positivt att det är grönt, tänker man som målvakt när man står lite längre ifrån. Ju närmre man kommer, desto närmre kommer man små kullar. Inget bra. De andra delarna av planen består av brunt gräs. Platt, brunt, torkat gräs som kan påminna om den värsta och hårda konstgräsplanen som aldrig hade varit godkänd i damallsvenskan. Vissa delar av det bruna har man fått för sig att spraya grönt. Allt för att måla upp fasaden för åskådarna lite bättre.”

När 24Malmö kontaktar Svenska Fotbollförbundet på onsdagsmorgonen är man väl medvetna om kritiken som har riktats mot Mallbackens plan.

– Vi känner till ärendet och har inte legat på latsidan. Vi har kallat till en gräsinspektion på fredag. Vår gräsinspektör kommer åka upp och göra en okulär besiktning, testa olika vridmoment och utifrån det göra en bedömning, säger Gert Nilsson, tävlingssekreterare på förbundet.

Söndagens match var Mallbackens första för säsongen på Strandvallen. Lagets tidigare hemmamöte, mot Kvarnsveden den 23 april, spelades på reservplanen Fryxellska skolan i Sunne.

På söndag väntar ny hemmamatch för Mallbacken (då mot Piteå). Kan det bli aktuellt med en tvångsflytt?

– Det kan det bli. Tävlingskommitten har ett möte på fredag och beroende på vad gräsinspektionen kommer fram till kan det bli så att vi bestämmer att matchen ska spelas i Sunne,  säger Gert Nilsson.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar