Laddar

Rosenberg och Jonas Olsson efter de heta duellerna

Olsson: "Det är klart vi inte pratar om den" – Rosenberg: "Vi har ett psykologiskt övertag"

delningar

Kompisarna Jonas Olsson, 35, och Markus Rosenberg, 35, var i händelsernas centrum under prestigemötet mellan Malmö FF och Djurgården (1–0 till MFF).

De båda lagkaptenerna hamnade i flera heta dueller matchen igenom och tjuvnypen avlöste varandra.

Jonas Olsson var först ut att möta pressen efter matchen – och ville först inte prata om situationerna.

– Jag pratar hellre om matchen, sa den förre landslagsmittbacken, men ställde sedan upp och svarade på alla frågor ändå.

Jonas Olsson hamnade i fokus efter bara fem minuter när han föll lätt i eget straffområde i samband med en fast situation som Rosenberg sedan stötte i mål. Både experterna i C More och Rosenberg var rörande överens efteråt om att målet borde ha godkänts.

Olsson håller dock inte med:

– Det kändes som att de hade satt (Carlos) Strandberg på att screena mig så jag inte kan utföra mitt jobb. Så då är det frispark.

I en annan situation satte sedan Jonas Olsson ett knä i ryggen på en liggande Markus Rosenberg, en omdiskuterad situation som MFF-tränaren Magnus Pehrsson beskrev som ”en ful eftersläng” på presskonferensen efteråt.

Rosenberg berättade att han inte riktigt uppfattade situationen som sedermera renderade i ett gult kort för Dif-kaptenen.

Jonas Olssons version:

– Jag går fram, vinner duellen ”fair” och sen vill jag inte stampa på honom så jag försöker undvika det. Sedan fastnar jag i hans fötter som är uppe och jag måste landa någonstans. Så då landar jag med knäet i hans rygg. Det är inte konstigare än så och jag tycker inte det är varning.

När Jonas Olsson sedan satsade vårdslöst mot Arnor Traustason i slutminuterna fick han syna sitt andra gula kort och därmed det röda.

– Det är väl rimligt att jag får kort där, säger Jonas Olsson och fortsätter:

– Men det blir alltid prat om när jag delar ut smällar men sen får jag ta en del också. Det kan man också prata om i så fall också då.

Han syftar på incidenten där Markus Rosenberg sköt en boll på Jonas Olsson efter avblåsning i den andra halvleken. Skottet tog på Olssons arm och resulterade aldrig i något kort för Rosenberg.

– Det är klart vi inte pratar om den. Den tycker jag också kunde ha lett till något, muttrade Jonas Olsson.

När Markus Rosenberg kom ut från Malmö FF:s omklädningsrum bjöd han först på ett riktigt segerflin innan han förenades med Jonas Olsson i en stor kram.

På frågan om hur han tyckte det var att möta sin kompis:

– Det gör ont, skrattade Rosenberg och fortsatte:

– Men det är fair. Ge och ta. Så det är ingen som gnäller. Jag kan inte säga att jag är särskilt snäll heller i dag.

Segern var viktig för MFF. Inte bara för de tre tunga poängen i tabellen, utan även inför cupfinalen mot Djurgården på Tele2 Arena den 10 maj.

– Vi har ett psykologiskt övertag nu. Det är klart att det är en helt ny match, men det är ändå en boost för oss, säger Rosenberg.

Inför den matchen är Jonas Olsson desto mer konfunderad nu, än vad han var innan dagens batalj.

– De (Malmö) är bättre än oss i dag, säger Olsson och fortsätter:

– De har en spets som vi saknar. Det är skillnaden. Det är bara att kolla på deras offensiva kraft. Rosenberg, Carlos (Strandberg), Traustason, Svanberg, Rieks… Och så vidare. Det är en väldigt bra offensiv.

Malmö FF spelar dock en allsvensk match innan cupfinalen. IFK Göteborg gästar Stadion på måndagen den 7 maj.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?