Laddar

Rosenberg: ”Kändes som jag var 25”

Malmö FF vann mot GIF Sundsvall i hemmapremiären efter ett oerhört vackert mål av Markus Rosenberg. "En bra boll och en bra nedtagning", säger han.

delningar

MFF besegrade GIF Sundsvall med klara 2–0 och hela 17–2 i avslut på mål. Målen gjordes av lagets veteraner Behrang Safari och Markus Rosenberg. Den sistnämndes var ett riktigt klassmål.

– Det var längesen, en bra boll och en bra nedtagning. Det kändes som att jag var 25 där, sa Markus Rosenberg med ett leende till C More och fortsatte:

– Det har blivit en annan rollfördelning nu. Jag är mycket i uppspelningspunkt, skarvar och får mycket uppspel på mig. Men visst har det varit frustrerande att inte haft chanserna.

Vad är styrkorna i årets MFF? – Det är spelartruppen. Vi har en enorm bred trupp. Vi är väldigt spelskickliga och har spelare som älskar att springa och röra sig. Sen försöker vi hitta spelet där bakom.

Behrang Safari beskrev sitt mål så här:

– Bollen träffade mig rakt på knät. Det var inte så medvetet men jag var där, sa han till C More.

Tack vare segern klev Malmö FF upp på andraplats i tabellen. Lagets nästa match spelas mot nykomlingarna Halmstad BK på Påskdagen.

Allsvenskan Malmö FF–GIF Sundsvall 2–0 (1–0) Målen: (34´) 1–0 Behrang Safari, (69´) Markus Rosenberg. Publik: 18 378, Swedbank Stadion.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?