Laddar

Risk för katastrof – passage mellan torg stängs

Gatukontoret stänger vägen mellan Stortorget och Lilla torg.

delningar

Varmt väder väntas i veckan och uteserveringarnas högsäsong är här. Då tar Gatukontoret i Malmö beslutet att stänga den passage som går mellan Stortorget och Lilla torg för varutransporter, skriver Skånska Dagbladet.

– Ett annat alternativ hade ju varit att stänga uteserveringarna, men det hade nog inte varit så populärt, säger Anders Olsson, trafiktekniker på Gatukontoret, Malmö stad, till tidningen.

Fastigheten som huserar Mello Yello och Centiliter & Gram genomgår just nu en renovering. En stor byggställning har rests just vid passagen. Vid flera tillfällen har människor hört av sig angående faran med lastbilar som är nära att köra in i byggställningen.

– Lastbilarna har bara ett par decimeter till godo, hade de svängt fel hade det hela fallit som ett korthus. Då skulle du inte vilja vara där.

Bygget kommer att pågå under 2018 vilket innebär att avstängningen för trafiken sannolikt kommer vara sommaren ut. Detta påverkar inte privatpersoner men för varutransporter kan det nu bli ont om plats när en av tre passager stängs.

Relaterade artiklar