Laddar

Retrospelsfestivalen kommer till Malmö

De gamla TV-spelen är hetare än någonsin. Nu arrangeras festivalen återigen i Malmö.

delningar

Den andra september arrangeras för fjärde året i rad Retrospelsfestivalen på Inkomst i Malmö. Festivalen blir en mötesplats för folk som hyser stor kärlek till klassiska TV-spel.

– Det är en marknad som vi arrangerar där köpare och säljare möts och diskuterar TV-spel. Det kommer även vara föreläsning och workshops på plats men det är själva marknaden som står i centrum, berättar Jonas Hrimfei som är med och arrangerar festivalen.

Årets upplaga är den störst hittills då arrangörerna fått tag på en större lokal än den man använt sig av tidigare år. Något som man hoppas ska lyfta hela eventet.

– Vi har både en bättre scen och plats för åhörarna detta året. Dessutom har vi fler spelsessioner i år där man kan prova på olika spel, säger Jonas.

Tidigare festivaler har bjudit på folkfest och även i år hoppas arrangörerna på ett nytt besöksrekord.

– Biljettförsäljningen har tagit rejäl fart men det finns fortfande förköpsbiljetter kvar. Vi har slagit nya publikrekord varje år och vi hoppas givetvis att göra det även i år. Om jag ska uppskatta en siffra så hade runt 1500 besökare varit en härlig siffra att komma upp i, avslutar han.

Mer information om festivalen hittar ni här!

 

Relaterade artiklar