Laddar

Restaurera gamla stadion: ”Köper inte att den ska rivas”

Bengt Alsrup vill att rivningsplanerna ska avfärdas och istället ska man återställa arenan så den kan användas på nytt.

delningar

Bengt Alsrup växte upp i Malmö och spelade fotboll i IFK Malmö i mitten av seklet, han var på plats för att se fundamentet till stadion gjutas. I dagarna var han förbi gamla stadion som efter beslut 2015 kommer att rivas.

– För mig betyder den mycket, jag har vuxit upp med den. Jag vill att den renoveras och piffas upp, återställer den så som den var från början, berättar han.

Bengt Alsrup anser att beslutet att riva byggnaden är ett kulturellt mord på en tidsepok i svensk idrottshistoria. Istället tycker han att man ska göra som med Ullevi i Göteborg, restaurarera och modernisera bygget och öppna för framtida evenemang.

– Min tanke var att man kan ha ett öppningsbart glastak. Då kan den användas året runt och ha en massa arrangemang som friidrott och konserter.

– Jag vill att man bevarar karaktären av staden och stadion är en kulturbyggnad, det har hänt mycket där. Jag köper inte att den ska rivas, säger han.

Eftersom rivningsbeslutet är taget och förslag på vad som ska ske med området finns på bordet kan det vara svårt att få gehör, men Bengt Alsrup hoppas att stadens politiker lyssnar.

Relaterade artiklar