Laddar

Redhawks storsatsar på damerna – vill nå SDHL

Malmö Redhawks har gjort klart med sju nya spelare till sitt damlag. "Den här satsningen betyder jättemycket får hockeyn i regionen och visar att Malmö Redhawks är en klubb för både tjejer och killar" säger Tomas Kollar, som är Sportchef för damlaget.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

För två år sedan kom nyheten att Malmö Redhawks skulle starta en damlag. Målet var att etablera damishockeyn på allvar i Malmö. Men under de första åren har klubben haft svårt att få spelare. Vid flera tillfällen har laget spelat med endast två femmor.

Men nu meddelar Redhawks att man tar ett nytt steg i satsningen. Klubben har värvat sju stycken danska spelare och har nu 18 kontrakterade spelare inför nästa säsong,

– Vi har haft en startsträcka på två säsonger, men med den här satsningen tycker jag verkligen att vi visar att vi tar nästa steg. Nu kommer vi att etablera damhockeyn ordentligt. Vi vill inte ha ett damlag bara för att ha det, vi vill göra något riktigt bra av det. Den här satsningen betyder jättemycket får hockeyn i regionen och visar att Malmö Redhawks är en klubb för både tjejer och killar, säger Tomas Kollar, Sportchef Elitjunior & Dam.

Även om klubben, som spelar i Damettan Södra, har en lång väg kvar till toppen så finns ett mål om att nå landets högsta serie.

– Någonstans finns det en strävan att nå SDHL, men vi ska inte stressa. Vi ska göra rätt saker på vägen och sedan får vi se vart det landar, fortsätter Kollar, som ska komplettera truppen med ytterligare en handfull spelare.

Satsningen innebär också att damlaget får en ny tränare. Det blir Jonathan Salman, som närmast kommer från danska Hvidovre.

– Det är fantastiskt kul att få den här möjligheten, att kunna vara med och utveckla damhockeyn ytterligare i Malmö. Vi vill ta nästa steg med damlaget i klubben, säger Jonathan Salman.

MALMÖ REDHAWKS DAM 2018-19

ANDERSSON, Sofia

CLARIN FRANDSEN, Malene

ENGBERG, Nicolina

KELLANDER, Johanna

JENSEN, Emma

RIVIERE, Mika

ANDERSSON, Amanda

BAU HANSEN, Mia

BLADH, Marion

GULLANDER, Ida

JENSEN, Julie

MARTINI ASPERUP, Josephine

NILSSON, Jessica

PERSSON, Tove

PERRY, Natalie

SASS JENSEN, Signe

SVÄRD, Annie

TAKACOVA, Dominika