Redhawks förstärker igen – 32-årig center klar för spel

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Sedan tidigare har Redhawks gjort klart med tre danska landslagsspelare inför den kommande säsongen.

delningar

Sedan tidigare har Redhawks gjort klart med tre danska landslagsspelare inför den kommande säsongen. Nu är den fjärde klar. Den 32-årige centern Jesper Jensen är klar för spel i klubben. Jesper Jensen, som har dubbelt medborgarskap, har stor erfarenhet av spel i Sverige via sina sju raka säsonger i SHL och HockeyAllsvenskan. Han inledde sin hockeykarriär i Nybro.

– Det ska bli riktigt kul att komma till Malmö och representera Redhawks, att det är rätt ställe för mig. Klubben har tagit tydliga kliv framåt och har under flera års tid visat att man går i rätt riktning. Jag ser verkligen fram emot att spela i Malmö Arena till hösten, säger Jesper Jensen i ett pressmeddelande.

Under den gångna säsongen representerade Jesper både Brynäs och Skellefteå och spelade 36 matcher i SHL samt ytterligare sex i SM-slutspelet. Dessförinnan gjorde han två säsonger i Gävle, på vilka han producerade 66 poäng på 93 matcher. Jesper Jensen har skrivit på ett ettårskontrakt som sträcker sig till våren 2020. Han ansluter till Redhawks senare i vår.

– Jesper är en snabb och spelskicklig center med playmaker-egenskaper. Han hade det lite tufft i fjol, men har tidigare visat att han kan spela på en riktigt hög nivå. Vi tror att han kan komma tillbaka dit och att vi kan hjälpa honom - samtidigt som han kan hjälpa oss att bli ett bättre lag, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i pressmeddelandet.

FAKTA

FAKTA / #40 Jesper Jensen

Forward, vänsterskytt

Född: 1987-02-05

Födelseort: Nybro

Längd / vikt: 183 cm / 80 kg

Moderklubb: Nybro IF

Klubbar i karriären: Frederikshavn, Gentofte, Hamburg Freezers, Karlskrona, Rögle, Brynäs, Skellefteå.

Aktuell: Blir Redhawks fjärde nyförvärv inför den kommande SHL-säsongen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar