Psykolog åtalas för brutal misshandel – brände flickvän med tändare

Mannen ska enligt åtalet ha tagit strypgrepp på kvinnan, slagit henne i ansiktet, knäckt näsan och bränt henne med en tändare.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

OBS! Varning för känsliga bilder.

En psykolog, som är i 40-årsåldern och boende i Malmö, åtalas misstänkt för grov kvinnofridskränkning och grov misshandel.

Psykologen ska ha brutalt misshandlat sin dåvarande flickvän. Han ska bland annat ha brutit kvinnans näsa och bränt henne med tändare på ett flertal ställen på kroppen. Förutom att ha slagit kvinnan ska han även ha rakat av henne håret.

En av de cirka 10 misshandlarna som mannen åtalas för klassas en som grov och händelsen utspelade sig i en park i februari 2019.

Mannen ska vid tillfället ha tagit strypgrepp med båda händerna på kvinnan, tryckt upp henne mot ett träd och spottat henne i ansiktet samtidigt som han säger att han ska döda henne.

Därefter ska han ha kastat ner henne på marken, satt sig på henne, tagit strypgrepp och slagit henne i ansiktet. Han ska sedan med ett grepp runt halsen dragit henne längre in i parken. Han ska sedan ha slitit av henne kläderna.

Kvinnan försöker fly men mannen kommer ikapp och sliter ner kvinnan på marken igen. Då ska han ha tagit ett nytt stryptag runt hennes hals och tagit fram en tändare. Han ska ha bränt henne på flera ställen på kroppen, bland annat magen, sätet och låren innan han försökt täcka över henne med jord och stoppa löv samt lera i munnen på henne.

"Jag var rädd. Jag bad till gud. Jag kunde inte tro att jag hamnat i en situation som denna. Jag trodde jag skulle dö", säger kvinnan i förhör.

Polisens förundersökningsprotokoll

Under händelseförloppet ska mannen ha bitit kvinnan och slagit henne upprepade gånger. Vid ett tillfälle ska mannen även ha slagit henne med en gren över ryggen när hon låg på mage på marken.

"Jag erkänner att vi hamnade i slagsmål och att vi är lika sura, dåliga äpplen båda två. Nej jag har inte bränt henne. Hon har bränt mitt hjärta för jag sitter här och inte kan hjälpa henne. Jag har inte bränt henne med en tändare", säger mannen i förhör.

Mannen förnekar alla anklagelser och är orolig att händelsen kommer att påverka hans möjlighet att jobba som psykolog.

"Jag kommer inte jobba som psykolog någonsin igen och det är tack vare NN", säger mannen i förhör.

Skadorna inte var direkt livshotande enligt Rättsmedicinalverket, men om kvinnan inte hade fått vård i tid fanns det risk att lungskadorna hade kunnat bli det.

Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt eftersom mannen genom sitt handlande visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Polisens förundersökningsprotokoll

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar