PROGNOS: Blåsig helg väntar i Malmö – SMHI varnar

Foto: Lennart Månsson, Bildbyrån

Här är den senaste prognosen från SMHI.

delningar

Vädret kan komma att ställa till det i de södra delarna av landet under fredagen och lördagen. SMHI gick under torsdagen ut med en klass 2-varning för att det under fredagseftermiddagen kan bli stormbyar i Skåne.

SMHI:s definition av en klass 2-varning för stormbyar är att det föreligger risk för skador på byggnader och risk för kringflygande föremål. Det råder även risk för större skador på skog och för störningar i trafik samt el- och teleförsörjning. 

- En risk när det blåser mycket hårda vinbyar är till exempel att vinden tar tag i höga fordon. Eller att lösa föremål kan flyga omkring och lösa grenar kan knäckas, säger MaxLindeberg-Stoltz, meteorolog på SMHI.

Enligt den senaste prognosen från SMHI kan det under eftermiddagen komma att blåsa upp till 23 m/s i vindbyarna i Malmö. Framåt kvällen tros det bli lite lugnare men Malmöborna bör räkna med att det kommer vara blåsigt även under stora delar av lördagen.

Enligt den senaste prognosen kommer temperaturen att ligga runt sex plusgrader under fredagen. Även lördagen ser ut att bjuda på ett par plusgrader, men det kan kännas betydligt kallare, menar SMHI. Under lördagen kan det dessutom falla en del regn över Malmö, framför allt under förmiddagen och sent på kvällen.

Tittar vi vidare till söndagen ser det ut som att Malmöborna kan få vakna upp till en solig morgon. Framåt dagen hopar sig dock molnen och det kan även komma en del regn under eftermiddagen. Temperaturen under veckans sista dag tros hamna mellan tre och fem plusgrader.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar