Laddar

Prisbelönt restaurang öppnar i Malmö

Restaurangen KOL & Cocktails vann priset årets restaurang i Helsingborg 2015. Nu öppnar de upp i Malmö.

delningar

Den prisbelönade restaurangen KOL & Cocktails öppnar till årsskiftet upp på Kalendegatan i centrala Malmö. Så sent som 2015 vann de priset årets restaurang i Helsingborg.

– Tankarna kom väl egentligen redan förra hösten och sedan i vintras har vi letat lokaler. I maj signade vi kontraktet med fastighetsbolaget. Nu är vi igång med arkitekter och bygglov. Det bör ramla på plats inom kort, säger delägaren Mikael Fogelkvist till 24Malmö.se.

Restaurangen öppnade i Helsingborg för lite drygt två år sedan och har sedan på kort tid blivit en av de mest populära.

– Konceptet har fungerat jättebra i där och vi har haft mycket gäster från just Malmö. Den feedbacken vi har fått har gjort att vi nu öppnar här med, berättar Fogelkvist och fortsätter:

– Tanken är att det ska vara samma koncept som i Helsingborg med kolgrillad mat och cocktails gjorda på handpressade juicer.

När hoppas ni kunna öppna? – Någonstans i årsskiftet är förhoppningen. Restaurangen kommer ha cirka 120 till 130 platser och det är ganska likvärdigt med den i Helsingborg.

Kommer det generera några jobb? – Vi håller på att söka personal för fullt. Jag tror att vi kommer vara runt 40 stycken där 10 till 15 blir heltidsanställda.

KOL & Cocktails har dessutom varit nominerade till Restaurant & Bar Design Awards, som är en världsomfattande tävling för världens snyggaste barer.

Relaterade artiklar