Laddar

Pride intar stan med brakfest: ”Den fetaste lineupen som Malmö någonsin skådat”

Prideveckan börjar med en gigantiskt fest.

delningar

I helgen brakar det loss på riktigt när det, från och med fredag, är dags för årets upplaga av Malmö Pride. Under en hel vecka blir det fest, musik, seminarier, marknad och föreläsningar på flera platser i Malmö.

På lördag hålls den stora invigningsfesten som startar redan klockan 18:00 i Folkets Park med Dragshow. Inspirationen är tagen från Köpenhamn, där programpunkten blivit en succé bland besökarna.

– Det är ett koncept som vi tog från Danmark där det heter ”Drag night” och det har varit jättelyckat i Köpenhamn. Så vi tänkte, ska inte vi göra något liknande?, säger Albin Ganovic på Malmö Pride.

Showen görs i samarbete med producenten Tony Liljenberg som driver just ”Drag night” på andra sidan sundet.

– Det kommer vara en eurfori av drag. Drag queen är idag ganska brett, och finns i många olika former. Det handlar inte om att det bara ska vara killar som gör drag, och det ska vi visa.

Efter showen i Folkets Park fortsätter festen på Moriskan. Alla rummen kommer att fyllas med olika DJ:s och i den stora salen kommer dansare från bland annat Cabaret Candy club att ta plats.

Och bli inte förvånade om någon klättrar ovanför er, för luftrummet kommer nämligen att tas över av akrobater.

– Vi har slagit på så stort den här gången. Det kommer vara den fetaste linuepen som Malmö någonsin skådat, säger Albin Ganovic.

Redan på fredag är det trans- och kvinnoseparatistisk fest och den stora invigningen med fest är på lördag, då alla är välkomna.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?