Populär hamburgerkedja flyttar till Malmö

VD Simon Wanler. Foto: Bastard Burgers

delningar

Fokuserar på jämställdhet och klimatanpassade produkter.

Med över 20 etablerade restauranger runt om i landet och minst sju planerade öppningar är Bastard Burgers en minst sagt populär kedja som växer fort. Målet är att ha 30 etablerade restauranger innan årskiftet. En av öppningarna annonserades på kedjans Facebook-sida i förra veckan. Att det var i Malmö kunde man berätta, men detaljerna var sparsamma.

– Det var lite sparsam information i förra veckan, men idag står det helt klart. Vi kommer öppna vår första restaurang i MalmöKalendegatan och målet är att öppna under lönehelgen i augusti, säger Simon Wanler, VD på Bastard Burgers. Att hitta lokal var inte helt enkelt. Bastard Burgers har under över ett år bevakat och tittat på lokaler i Malmö att kunna öppna i.

– Jag tror jag tittat på över 20 lokaler. Vi ville ha en stor lokal med rätt läge. Det är mycket som ska klaffa, men lokalen vi öppnar i är helt rätt. Bastard Burgers fokuserar på streetfood och har sina rötter i Norrländska Luleå. För 2.5 år sedan startade verksamheten med fokus på att göra Sveriges bästa hamburgare.

– Streetfood fanns knappt i Luleå. Så vi ville ändra på det och startade Bastard Burgers i ett håll i väggen med under 20 besöksplatser, säger Simon Wanler. Det blev succé direkt och man öppnade en ny restaurang i Uppsala. I samband med expanderingen togs beslutet att gå bredare och ta ställning i frågor kring klimat och jämställdhet. Till en början var det bara killar som jobbade och det är inte helt ovanligt i Streetfood branschen, menar Simon Wanler.

– Vi ville inte vara grabbiga utan tog ställning i många olika frågor. Vi började fokusera mer på jämställdhet och klimatanpassade produkter.

Den nya menyn som presenterades finns i två olika tappningar. Ena sidan av menyn består av mat tillverkad av kött och mejeriprodukter, och andra sidan med helt vegansk alternativ. Alla maträtter finns alltså tillgängliga i både former.

– Vi har jobbat hårt med att särskilja på alla produkter, så när maten tillverkas gör den det helt utan kontakt med råvaror från andra sidan av menyn. Behålla den norrländska känslan är viktigt, så att allt kött kommer från Norrbottensgården är en självklarhet. De veganska produkterna som erbjuds är enligt Simon Wanler de klart bästa produkterna på marknaden just nu.

– Det är går inte att jämföra. Beyond Meat, som vi använder oss av, är överläget bäst och erbjuder konsekvent kvalité. Vi vet att efterfrågan är stor i Malmö och det ska bli riktigt kul att få öppna i augusti, avslutar Simon Wanler.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.