Laddar

Politiker attackerad – polisen vädjar om hjälp

Kommunalrådet gick med sin dotter efter att ha hämtat henne på dagis. Då fick han plötsligt motta ett slag av en okänd förbipasserande.

delningar

Det var under måndagseftermiddagen som kommunalrådet Nils Karlsson (MP) var ute och promenerade med sin dotter på Västanväg på Limhamn när plötsligt en okänd man kom emot honom på trottoaren.

– Mannen ska ha ropat något i stil med ”flytta på dig” till målsägande, säger Nils Norling, pressinformatör vid polisen i Malmö.

Nils Karlsson, som knappt hann reagera, fick därefter ett slag riktat mot sig som träffade en påse med kläder som han höll i handen.

Efter händelsen polisanmälde kommunalrådet händelsen. Polisen har tagit upp en anmälan om ofredande men menar att en förundersökning inte har inletts.

– Vi har inte inlett någon förundersökning i det här ärendet men får vi in fler uppgifter så kommer ärendet att öppnas och drivas vidare. Så om det finns någon som har sett något eller kan leda oss till den här personen så är vi väldigt tacksamma, säger Nils Norling.

Anledningen ska vara att signalementet är för vagt för att polisen ska kunna lägga resurser. Mannen som attackerade kommunalrådet beskrivs med täckjacka och snaggat hår.

Polisen kan inte se att det finns någon speciellt hotbild riktad mot politikern och motivet till attacken är inledningsvis okänd.