Laddar

Poliser med dragna vapen – grep man med halvautomatisk pistol

Poliser med dragna vapen slog till mot bilen som de båda männen färdades i. Då anträffades en skarpladdad pistol i en av männens väska. Nu åtalas en 21-åring för grovt vapenbrott.

delningar

En 21-årig man åtalas i Malmö Tingsrätt för grovt vapenbrott efter en händelse som utspelade sig på eftermiddagen den 9 juni inne på akutmottagningen i Malmö.

Mannen hade befunnit sig inne på akuten tillsammans med en vän och uppträtt hotfullt mot både personal och ordningsvakter. I polisförhör berättade 21-åringen själv att han var arg för att han inte fick den vård han ansåg sig behöva. Därefter lämnade de sjukhusområdet i bil.

Polis larmades av personal på akuten och männen kunde härledas till en adress i stadsdelen Söderkulla där en av dem gick in och sedan kom tillbaka till bilen, varpå polisen valde att slå till.

Vid ingripandet drog poliserna vapen och de båda männen greps. 21-åringen som befann sig i passagerarsätet fick sin väska kontrollerad varpå polisen hittade en pistol med tillhörande ammunition.

Vapnet var fullt fungerande Vid vidare kontroll av vapnet kunde man konstatera att pistolen provskjutits utan anmärkning och var fullt fungerande.

21-åringen erkänner i förhör att han hade vapnet och åtalas nu för grovt vapenbrott. Han säger sig ha haft vapnet eftersom han själv levde under hot.

Åtalas ej för hot mot ordningsvakter Polisen larmades till akutmottagningen med anledning av att mannen skulle ha riktat hot om att han skulle komma tillbaka med vapen. Inledningsvis delgavs 21-åringen misstankar om bland annat förberedelse till mord, vilket åklagaren i efterhand inte har kunnat bevisa.

– Jag har inte kunnat visa att avsikten med att hantera vapnet var på det sättet, säger Magnus Pettersson, vid Malmö åklagarkammare.

21-åringens vän har friats helt från misstankar.

Relaterade artiklar