Laddar

Polisens varning – oseriösa hantverkare tillbaka

"De kommer med våren", säger polisen om ligorna som antingen försvinner med pengarna eller gör ett dåligt arbete.

delningar

Oseriösa asfaltsläggare och anläggningsarbetare är tillbaka i Sydsverige, varnar polisen. Bedragare försöker sälja renoveringstjänster till villor, skriver Kvällsposten.

– De kommer med våren, det är då man börjar märka av skavanker och sånt på sitt hus, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson i region Syd, till tidningen.

De opålitliga hantverkarna reser ofta i grupp med bilar registrerade på Irland eller Storbritannien. Inte sällan ber de om förskott och försvinner sedan med pengarna.

Enligt polisen har ligorna nu börjat återvända till Sverige och ska vara på väg söderut.

– Vi har misstänkt ett tag att de är på väg hit, så vi uppmanar folk att vara försiktiga när det kommer till muntliga avtal med hantverkare som kommer och ringer på, säger Ewa-Gun Westford.

Dessa personer riktar in sig på äldre fastigheter med äldre boende då de ses som mer sårbara. Arbetet utförs undermåligt eller inte alls.

– De kan antingen bara försvinna med pengarna, eller så gör de inget gott arbete. Då blir det dyrt för husägarna som måste fixa till problemet, säger Ewa-Gun Westford. Det kan också bli lite aggressiv stämning om man klagar på arbetet, vi har sett exempel på att det har blivit våldsamt i andra delar av landet.

Polisens tips:

 Kolla upp referenser på företager och på utförda arbeten.

 Kontrollera att företagets telefonnummer går till en abonnent och inte till ett oregistrerat kontantkort.

Anlita bara hantverkare med F-skattesedel. Även utländska företagare kan få svensk F-skattesedel. Kontrollera via Bolagsverket och Skatteverket att företaget verkligen existerar.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?