Laddar

Polisens utredare: ”Ett mysterium det här”

Polisen söker ett nyckelvittne till händelsen.

delningar

Utredning för mordet den 28 december på Kollegiegatan i fjol går vidare. En rumänsk man hittades då strax efter midnatt i en vändzon med skador orsakade av grovt yttre våld.

Den avlidna mannen hade under flera år arbetat i Sverige, inget tyder på att han ska ha varit involverad i kriminell verksamhet. Polisen har försökt kartlägga hans sista timmar och bekantkrets men är fortsatt intresserade av att höra mer från hans vänner och bekanta.

Nu tror man sig ha hittat ett vittne som kan vara av yttersta vikt. Polisen larmades 00.03 av privatpersoner. Det ska ha funnits ett par vid offret och en tredje person. Dessa ska ha samtalet med varandra. Polisen har talat med paret men inte med mannen.

– Vi söker ett specifikt vittne som varit framme vid den avlidne. Han ska ha haft en medelstor hund och vara medelålders. Den här personen är vi mycket intresserade av at få kontakt med, säger Ola Lenander, utredare vid polisen.

Mannen ska även ha en skånsk accent men utöver det är uppgifterna ringa.

Tre personer är fortsatt misstänkta i utredningen. Två kvinnor som häktades under en veckas tid för att sedan släppas. Samt en man som endast anhölls. Samtliga är frigivna.

Rörande uppgifter om det ska föreligga ett eventuellt sexköp är polisen inte närmare ett svar på den frågan.

– Det har varit någon form av kontakt, men vi har inte fått det bekräftat. Samtidigt väntar vi på teknisk analys från saker beslagtagna i diverse husrannsakningar.

Polisen har funnit ett misstänkt mordvapen, en kniv, som slängts i närområdet från platsen där mannen hittades. Den analyseras just nu. Men brottsplatsen är ännu oklar.

– Det går inte att utesluta att han bragts om livet någon annanstans. Vi vet ej med säkerhet var han blivit mördad. Det är ett mysterium det här ärendet., säger Ola Lenander.

Det man vet är att mannen dog av ett knivhugg i ryggen och ska ha legat i vändzonen i drygt en halvtimme innan larmet kom in.

 

Har man ytterligare information att komma med är man välkommen att besöka en polisstation eller kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?