Polisen vädjar efter tips kring explosionen: "Totalt samvetslösa"

Foto: Michael Hoffman, Mostphotos & Polisen/Anna Hermansson

Polisen arbetar bland annat med att förhöra vittnen och utreda eventuell hotbild.

delningar

Strax efter klockan två, natten till måndag som en kraftig smäll hördes kring Nobeltorget.

– Patruller som var ute i natt och som befunnit sig runt omkring i centrala Malmö har alla hört den kraftigt smällen, det var en ordentligt detonation, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen.

Explosionen lokaliseras till i närheten av korsningen Nobelvägen och Amiralsgatan.

– Där har någonting, oklart än så länge, detonerat vid en garageport. Tryckvågen har krossat ett flertal fönsterrutor i närområdet. Bland annat en fönsterruta intill garageporten där en 12-årig flicka befunnit sig. Hon fick glassplitter över sig men är tack och lov lindrigt skadad, sen är chocken såklart väldigt stor.

– Smällen var kraftig och hade någon passerat när det smällde hade det kunnat bli mycket allvarliga skador. Det här visar på hur totalt omdömeslösa och samvetslösa de är som gör det här. Man har ingen kontroll på vad effekten kan bli av en sådan detonation. Personer som är ute med hunden, skiftarbetare eller tidningsbud kan gå förbi. Nu har vi en 12-årig flicka som drabbats. Man har ingen tanke på andra människor och ingen kontroll på vad man gör.

Just nu pågår ett omfattande utredningsarbete med att försöka hitta den skyldiga och varför sprängladdningen placerats där den placerats.

– Vi söker fortsatt vittnen till händelsen. Vi kommer att göra kontroller om det kan finnas övervakningskameror vid eller i närheten av platsen som kan hjälpa oss vidare.

– Det är också ett ganska stort arbete med att undersöka eventuell hotbild och det är något vi jobbar med också. Om man tittar tillbaka vet vi att det hänt att man placerat den här typen av laddningar på ”fel plats”. Det gör att vi måste titta till närliggande hus och byggnader om det kan finnas något av intresse där.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar