Polisen söker nya operatörer till ledningscentralen i Malmö

Foto: Mostphotos.

De nya operatörerna kommer att vara med och leda den operativa akuta verksamheten.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Regionledningscentralen Syd har sedan årsskiftet hanterat över 35 000 ärenden. Över 700 misstänkta gärningsmän har gripits och ytterligare 1000 personer har omhändertagits. Över 700 misstänkta gärningsmän har gripits och ytterligare 1000 personer har omhändertagits. 

Nu går Malmöpolisen ut på sin Facebooksida och efterlyser fler operatörer. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta emot 112-samtal till polisen, prioritera samtalet och se till att polisen på ett effektivt sätt kommer fram till platsen där hjälp behövs. Regionledningscentralen i region Syd ansvarar för att leda den operativa ingripandeverksamheten i regionen. Arbetsplatsen består av operatörer, befäl och gruppchefer som tjänstgör dygnet runt.

Bland de personliga egenskaper som efterfrågas finns bland annat att personen ska "ha en uttalad simultankapacitet genom att kunna utföra flera arbetsmoment samtidigt utan att uppleva stress" samt att med "Stabil och empatisk med förmåga att skapa kontakt, bemöta och under tidspress inhämta information från medborgare som befinner sig i utsatta situationer".

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar